"Mijn familie en vrienden zien dat ik veel energie put uit mijn nieuwe studie"

Cathérine (31 jaar, getrouwd), studente bachelor verpleegkunde.

Welk parcours had jouw carrière reeds doorlopen, alvorens in te stappen in #kiesvoordezorg?

Cathérine: Ik ben zeven jaar geleden als recruiter bij een headhuntingbedrijf begonnen. Tijdens mijn carrière focuste ik vooral op werving en selectie van IT-profielen. Ik vond het menselijk contact heel aangenaam, maar miste toch iets. Ik vond het “mensen helpen” aspect niet terug. Vandaar mijn keuze voor de bachelor in de verpleegkunde.

 

Waarom heb je gekozen om aan dit project deel te nemen?

Cathérine: In het begin van de coronacrisis was ik een tijdje technisch werkloos. Ik heb deze dagen gevuld met vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Concreet ging ik logistieke ondersteuning geven in een woonzorgcentrum; ik deelde eten uit, waste het haar van mensen, … Dit gaf mij meer voldoening dan ik in lange tijd in mijn job gevoeld had. Ik heb toen besloten dat ik verpleegkundige wilde worden, maar wist niet of dit praktisch en financieel mogelijk was. Na een jaar zoeken en overpeinzen, stootte ik op informatie over #kiesvoordezorg. Ik moest geen twee keer nadenken om me hiervoor in te schrijven.

 

Welke opleiding volg je nu?

Cathérine: De bachelor in verpleegkunde bij de KDG Hogeschool in Antwerpen.

 

Hoe verloopt de terugkeer naar de schoolbanken?

Cathérine: Beter dan ik gedacht had. Ik heb het geluk om in een aangename klas met volwassen jongeren te zitten. Daarnaast interesseert de leerstof mij, waardoor ook het studeren vlot gaat en motivatie geen probleem is.

 

Waarom spreekt de opleiding jou aan?

Cathérine: Verpleegkunde is een discipline waarbij het draait om mensen verder te helpen met zorg op maat. Daarnaast is het ook een veelzijdig beroep waarbij je verschillende richtingen uit kunt. Momenteel denk ik dat ik graag op spoed terecht zou komen, maar ik houd er rekening mee dat de stages mij van gedachten kunnen doen veranderen. Zo blijft de toekomst toch nog een beetje een verrassing.

 

Hoe zijn je eerste stages verlopen?

Cathérine: Ik heb nog geen stage gehad want bij ons begint de eerste eind februari. Ik weet wel dat ik op psychogeriatrie zal staan. Dat is een uitdaging waar ik met gezonde zenuwen naar uitkijk.

 

Als je #kiesvoordezorg zou moeten aanbevelen aan een vriend of kennis, wat zou je dan zeggen?

Cathérine: De interessante cursussen, de ongelooflijk lieve medestudenten en de begeleiding van de leerkrachten van de KDG Hogeschool. Momenteel heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing en ik kan me niet voorstellen dat dat moment snel gaat komen. Ook mijn familie en vrienden zien dat ik veel energie put uit mijn nieuwe studie. Dus als je je wil inzetten voor andere mensen en van achter een bureau wil komen, kan ik niet anders dan het aanraden.