“Het leukste vind ik de interactie met mensen, je krijgt veel liefde terug.”

Stefanie (42 jaar, getrouwd, 2 kinderen van 16 en 14), studente zorgkundige HBO5

Welk parcours had jouw carrière reeds doorlopen, alvorens in te stappen in #kiesvoordezorg?

Stefanie: Na 19 jaar in de transportsector te hebben gewerkt, miste ik het sociaal contact met mensen. Alles verloopt tegenwoordig digitaal en de echte contactmomenten gaan hierbij verloren. Ik volgde een loopbaanbegeleiding om uit te zoeken welke richting ik kon of wou uit gaan. Hierbij bleek al snel dat een job in de zorg iets voor mij zou zijn, zoals ik zelf reeds aangegeven had.

Die informatie heb je dan, maar hoe pak je dit aan? Tijdens mijn zoektocht naar wat mijn opties waren, kwam #kiesvoordezorg op mijn pad dankzij een aandachtige vriendin die wist dat ik hiernaar op zoek was.

 

Waarom heb je gekozen om aan dit project deel te nemen?

Stefanie: Omdat dit toch zekerheid biedt. Een eerste selectie gebeurt namelijk al in een vroege fase op basis van enkele testen en een gesprek. Dat maakte het iets makkelijker om mijn vorige vaste job op te geven.

 

Welke opleiding volg je nu?

Stefanie: HBO5 - ZoWe Brugge

 

Hoe verloopt de terugkeer naar de schoolbanken?

Stefanie: In het begin was het aanpassen, maar het went gelukkig snel. Het is zeer boeiend om omgeven te zijn door jonge mensen, maar gelukkig zijn er ook leeftijdsgenoten die ook voor een carrièreswitch gegaan zijn. Dat is een goede combinatie en houdt alles wat luchtig. Want wij die wat ouder zijn, hebben nogal de neiging om onze lat hoog te leggen en te streng te zijn voor onszelf.

 

Waarom spreekt de opleiding jou aan?

Stefanie: Ik ben iemand die er graag voor zorgt dat een ander zich goed voelt. Bij het kijken van reality-programma’s zoals Kinderziekenhuis 24/7, Een echte job of Spoed 24/7 wordt mijn hart warm, dat wil ik ook! De voldoening die je krijgt door iemand te helpen, daar gaat het mij vooral om.

 

Hoe zijn je eerste stages verlopen?

Stefanie: Ook dat was even wennen, maar dan vooral omdat je alles opnieuw moet aanleren. In plaats van blindelings een job uit te voeren, moet je alles opnieuw aan een ander vragen. Dat was het moeilijkste voor mij. Maar ik merk nu al dat de zorg een warme sector is om in te werken. Iedereen staat voor elkaar klaar en is zeer begripvol. Je krijgt echt appreciatie voor wat je doet.

 

Wat vond je leuk om te doen? 

Stefanie: Mijn eerste stage in een woonzorgcentrum is bijna volbracht. Het leukste vind ik de interactie met mensen, je krijgt veel liefde terug.

 

Als je #kiesvoordezorg zou moeten aanbevelen aan een vriend of kennis, wat zou je dan zeggen?

Stefanie: Als je echt iets anders wil gaan doen met je leven en je hebt een hart voor mensen, gewoon doen! Je krijgt zoveel voldoening van wat je kan betekenen voor andere mensen.